julkinen linja-autoyhteys Kuhankuonolle julkinen linja-autoyhteys Kuhankuonolle julkinen linja-autoyhteys Kuhankuonolle

Kuhankuonon retkeilyreitistö- ja virkistysalueyhdistys järjestää pitkospuumateriaalien siirtämiseen talkoot Rehtsuolla 13.6.2017 kello 12 alkaen

Kuhankuonon retkeilyreitistö- ja virkistysalueyhdistys ry vastaa Kuhankuonon retkeilyreitistön kehittämisestä ja ylläpidosta niiden alueiden osalta, jotka eivät kuulu valtion omistamiin suojelualueisiin. Yhdistys on päättänyt kokeilla yhteisöllisyyden voimaa Rehtsuon alueen pitkospuumateriaalien siirron suhteen järjestämällä talkoot Vahdon Rehtsuolla. Huonon lumitalven vuoksi pitkospuiden rakentamiseen tarvittavia lankkuja ei ole pystytty siirtämään paikan päälle moottorikelkalla ja nyt pitkospuulankut pitäisi siirtää lähellä olevan pellon reunasta pitkostettavalle alueelle.

Yhdistys tarjoaa talkoisiin osallistuville grillattavaa ja virvoitusjuomia kiitokseksi talkoisiin osallistumisesta. Pyydämme ilmoittautumisia Lyyti-ilmoittautumisjärjestelmän kautta, jotta osaamme varautua paikalle saapuvien määrään. Ilmoittauduttehan vain jos olette varma paikalle pääsemisestänne. Viimeinen päivä ilmoittautumiselle on 11.6.2017. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Talkootöiden tuloksena Rehtsuon reitin liettyneet kohdat saadaan kesän aikana parannettua ja retkeily on entistä mukavampaa. Talkoot päättyvät viimeistään klo 18.00.

Ilmoittaudu mukaan!

_______________________________________

Kuhankuonon retkeilyreitistö- ja virkistysalueyhdistys ry mukana Kansallispuistopäivässä 20.5.2017

Reitistöyhdistyksen edustaja on mukana Kurjenpesällä lauantaina 20.5.2017 kello 11-17 järjestettävässä kansallispuistopäivässä. Päivä on samalla yksi neljästä Suomen luonnon päivästä, jotka järjestetään Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Päivän teema on "villiinny keväästä". Tule juttelemaan reitistön kehittämisestä ja kokemuksistasi, sekä tutustumaan myös muihin paikalla oleviin tahoihin ja luontoyrittäjiin. Kuhankuonon retkeilykarttaa on myös myynnissä 15 euron hintaan sekä myös kangasmerkkiä hintaan 3 euroa. Kurjenpesä löytyy osoitteella Kuhankuonontie, 21930 Uusikartano, Pöytyä.

_______________________________________

Kuhankuonon Facebook-sivuston ikkuna on lisätty reitistön sivustolle

Reitistön Facebook-sivustoa voi nyt seurata myös reitistön etusivun linkistä. Käy tykkäämässä meistä! Voit tarkastella reitistön facebook-tiedotteita myös rekisteröitymättä itse Facebookiin.

_______________________________________

Turun Sanomat esittelivät Kuhankuonon historiaa ja tulevaa kehittämistä

Lue Kuhankuonon historiaa käsittelevä juttu täältä. (Pdf-versio).

Lue Kurjenrahkan kansallispuiston porttihankkeesta täältä. (Pdf-versio)

_______________________________________

Kuhankuonon retkeilyreitistön taskuopas on saatavilla

Taskuoppaan voit tulostaa itsellesi tältä sivulta.

_______________________________________

Pirunkirkko palasi

Taas pääsee piru kirkolleen kummasta suunnasta tahansa. Eli reitinosuus Luolakalliolta koilliseen, Lietsantielle, on taas raivattu ja merkitty kulkukelpoiseksi. Muutama silta vielä puuttuu, mutta yritetään ne sinne ensi hätään saada. Samoin yhdysreitti Lietsantien päästä, Säkyläntien varresta Kapakankulmalle on sekin raivattu auki ja merkitty. 

_____________________________

Linja-autoyhteys Kuhankuonolle

Aikataulu: Turku-Kuhankuono

Aikataulu: Säkylä-Kuhankuono

Saapumisaika on n. 25 min Turun tai Säkylän lähtöajan jälkeen.

_____________________________

Osta Kuhankuonon kartta !

-terveysvaikutteinen painotuote-

_____________________________

Kuhankuono lehdistössä

Kuhankuonon reitistön polut kulkevat Etelä-Suomen oloissa poikkeuksellisen laajoilla ja yhtenäisillä metsäalueilla, kallioilla ja keidassoilla. Reitit johtavat mm. Vaskijärven luonnonpuistoon ja Kurjenrahkan kansallispuistoon sekä siihen kuuluvaan Pukkipalon aarnimetsään.

Reitistökokonaisuuteen kuuluvat nykyisin pitkälle etelään - aina Ruissalon saareen asti - yltävät uudet yhdysreitit, sekä näiden varrelle sijoittuvat rengasreitit Kullaanpolku ja Karevan kierto Maskussa, Ruskolla ja Raisiossa. Reitistöllä retkeileville ryhmille on tarjolla paikallisten yrittäjien monipuoliset retki- ja elämyspalvelut.