Kuhankuonon ytimen ja Kurjenrahkan kansallispuiston Föli-liikenne jatkuu vuonna 2020 20.4.-1.11.

Fölin ja Pöytyän kunnan sopimuksen ansiosta Föli-yhteys jatkuu vuonna 2020. Liikennöinti Turusta-Kurjenportille alkoi 20.4. jatkuen aina 1.11.2020 saakka. Koulujen kesäloma-aikaan Kuhankuonolle pääsee myös arkisin. Koronavirusepidemian vuoksi nopeisiin tilanteen muutoksiin on kuitenkin varauduttava. Muutenkin retkeillessä ja julkisissa liikennevälineissä on syytä huomioida viruksen myötä tulleet turvaetäisyydet.

Katso Kuhankuonon Fölilinjan aikataulut täältä.

_______________________________________

Muista vastuullisen ja muut huomioivan retkeilyn etiketti erityisesti COVID-19 -epidemian aikana

Lyhyesti: säilytä muutaman metrin turvaetäisyys muihin retkeilijöihin, älä retkeile suurissa joukoissa, vältä ruuhkaisten tulipaikkojen käyttöä, huolehdi hygieniasta ja pidä yhteisessä käytössä olevat puuceet puhtaina, varaudun omalla käsidesillä ja kierrä Savojärven kierrosta opastussuuntaan eli myötäpäivään.

Turvallista retkeilyä kaikille!

_______________________________________

Upotettava karttaikkuna mahdollistaa reitistön kartan esittämisen muiden verkkosivujen sisällä

Lounaistiedon karttapalveluun on tullut uusi ominaisuus. Sen avulla esimerkiksi Kuhankuonon retkeilyreitistön kartta on upotettavissa toisen verkkossivun sisälle. Esimerkki tästä löytyy Kuhankuonon reitistön verkkosivun reitit ja opasteet -alasivulta. Ominaisuuden avulla kartta voidaan upottaa vaikkapa jäsenkuntien sivustojen sisään. Upotettavan karttaikkunan avulla voidaan näyttää myös kaikkia muita Lounaistiedon karttapalvelusta löytyviä karttatasoja sisältäviä karttaupotteita.

Karttaupotuksen käyttö on ilmaista.

_______________________________________

 

Kuhankuonon reitistön ytimeen pääsee harvakseltaan bussilla myös ympäri vuoden

Satakunnan Liikenteen / Onnibus Flexin pikavuorolla pääsee Turusta ja Porista Kuhankuonolle 1-2 kertaa päivässä. Aikataulut löytyvät alla olevista linkeistä.

Ajantasaiset aikataulutiedot löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta käyttämällä hakusanana Kuhankuono (Pöytyä) -pysäkkinimeä.

 

_______________________________________

Kuhankuonon retkeilyreitistön taskuopas on saatavilla

Taskuoppaan voit tulostaa itsellesi tältä sivulta.

_____________________________

Osta Kuhankuonon kartta !

-terveysvaikutteinen painotuote-

_____________________________

Kuhankuono lehdistössä

Kuhankuonon reitistön polut kulkevat Etelä-Suomen oloissa poikkeuksellisen laajoilla ja yhtenäisillä metsäalueilla, kallioilla ja keidassoilla. Reitit johtavat mm. Vaskijärven luonnonpuistoon ja Kurjenrahkan kansallispuistoon sekä siihen kuuluvaan Pukkipalon aarnimetsään.

Reitistökokonaisuuteen kuuluvat nykyisin pitkälle etelään - aina Ruissalon saareen asti - yltävät uudet yhdysreitit, sekä näiden varrelle sijoittuvat rengasreitit Kullaanpolku ja Karevan kierto Maskussa, Ruskolla ja Raisiossa. Reitistöllä retkeileville ryhmille on tarjolla paikallisten yrittäjien monipuoliset retki- ja elämyspalvelut.