Lähetä meille palautetta Kuhankuonon sivuista tai retkeilyreiteistä. Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin esillä myös UKK-sivuilla.


Kysymys: Saako Kuhankuonon retkeilyreitistölle tuoda koiria?

Vastaus: Kytkettynä saa tuoda ympäri vuoden. Lintujen pesintäaikana (touko - heinä) oltava tarkkana koiran kanssa.


Kysymys: Pitääkö Kuhankuonon alueella pelätä suurpetoja?

Vastaus: Ei. Sudet ja muut suurpedot ovat arkoja eläimiä ja väistävät kyllä maastossa kulkevaa ihmistä. Jos jotain haluaa pelätä, voi pelätä ampiaisia - ne ovat paljon vaarallisempia.


Kysymys: Alueelle on vaikea löytää, voitteko lisätä lähestymiskarttoja?

Vastaus: Lisätty. Linkki lähestymiskarttaan.

______________________________________________________________________________________________________________________

Kysymys: Pääseekö Turusta  Kuhankuonolle julkisilla?

Vastaus: Kesällä 2018 ja 2019 Turun seudun joukkoliikenne Föli on liikennöinyt Kuhankuonolle ja Kurjenrahkan portille. Osa linjojen 21 ja 23 vuoroista ajetaan Kuhankuonolle saakka ja kyytiin pääsee tällä tavoin kaikkein edullisimmin. Tarkista aikataulut täältä.

Vuoden 2013 alusta Kuhankuonon retkeilyreitille on päässyt pikavuorolla Turusta ja Säkylästä. Matka-aika kummastakin on noin puoli tuntia. Reittiä operoi Satakunnan Liikenne Oy ja yhteys kulkee parhaimmillaan kerran tunnissa tietä 204 pitkin. Linja-autopysäkiltä on noin 500 metrin matka Kurjenpesälle ja Savojärven kierroksen reitinosalle. Linja-auto lähtee Turun linja-autoasemalta laiturilta 6. Aikatauluista ja hinnoista enemmän sijainti-välilehdellä.

______________________________________________________________________________________________________________________

Kysymys: Mistä saa juomavettä?

Vastaus: Vesipisteitä on valitettavan vähän. Usein  ongelmana on veden vähinen ja toisaikainen käyttö, jonka vuoksi veden vaihtuvuus kaivoissa on liian vähäistä, jolloin bakteeripitoisuus tuppaa kasvamaan liikaa.  Varmimmin vettä saa Rantapihan saunalta - kesäaikaan hanasta ja saunan ollessa suljettuna saunarakennuksen päädyn pumppukaivosta. Kurjenpesän luontotuvan seinässä on juomakelpoisen veden hana myös. Uusimpana vesipisteenä on keväällä 2019 avattu Toivolan Kievarin vesipiste. Lakjärven kaivon vesi on useimpina kesinä ollut satunnaiseen elintarvikekäyttöön sopivaa (huolimatta hiukkasen kohollaan olevista bakteeriarvoistaan), mutta Soikeroisten laavun kaivon vesi on syytä varmuuden vuoksi keittää ennen käyttöä. Kangenmiekan kierroksen käärmelähteen vesi todettiin 2010 testauksessa juomakelpoiseksi, olkoonkin että vähän veden aikaan se muuttuu maan makuiseksi, ja että avolähde on altis pilaantumaan äkkiäkin, jos niikseen sattuu.  Särkijärveltä poistettiin kaivosta pumppu kokonaan 2011, kun bakteerikuorma nousi liian korkeaksi.