KUHANKUONON REITISTÖN SIJAINTI 

Kuhankuonon retkeilyreitistön suurimmat metsäalueet sijaitsevat n. 35 km Turusta pohjoiseen olevilla laajoilla, pääosin Mynämäen, Nousiaisten, Vahdon, Pöytyän ja Auran kuntiin kuuluvilla metsäalueilla. Vuonna 2009 tapahtuneiden uudelleenjärjestelyiden jälkeen edustava osa reitistöä ulottuu myös Turun ja Raision kaupunkeihin sekä Maskun ja Ruskon  kuntien alueille. Tämä reitistön osa tunnettiin aiemmin ns. Suokullan reittinä.

Tarjolla on 9 opastettua rengasreittiä laavu- ja nuotiovarusteineen. Rengasreittien ja niitä yhdistävien yhdysreittien kokonaispituus on yli 200 km. Retkeileville ryhmille on tarjolla paikallisten yrittäjien monipuoliset retki- ja elämyspalvelut.

 

Reitistö sähköisillä kartoilla

Yläpuolisesta otsikkolinkistä aukeava kartta-aineisto, samoin kuin muutkin reitistösivustojen karttalinkit,  on  toteutettu luomalla linkki Varsinais-Suomen paikkatietokeskuksen ylläpitämään  Lounaispaikka -paikkatietopalveluun. Tutustu Lounaispaikan monipuoliseen, maksuttomaan karttapalveluun.

Reitistön lähestymiskartta, parkkipaikat

Lähestymiskartta -linkistä aukeaa nopealukuinen ajo-ohjekartta reitistön eri osareittien parkkipaikoille. Voit tulostaa sen mukaasi lähtiessäsi retkeilemään.

Linja-autoyhteydet

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenne Fölin bussilinjat 21 ja 23 liikennöivät Kuhankuonon reitistön ytimeen Kurjenrahkan kansallispuiston portlle 22.4.2019 alkaen ja liikennöinti jatkuu 22.9.2019 saakka. Bussi lähtee Turun puutorilta. Fölillä pääsee reitistölle ympäri vuoden myös Vahdon Silvolaan Fölibussilla numero 302. Silvolasta on mm. mahdollista kiertää Kangenmiekan kierros.

Vuoden 2013 alusta Kuhankuonon retkeilyreitille pääsee pikavuorolla Turusta ja Säkylästä. Matka-aika kummastakin on noin puoli tuntia. Reittiä operoi Satakunnan Liikenne Oy ja yhteys kulkee parhaimmillaan kerran tunnissa tietä 204 pitkin. Linja-autopysäkiltä on noin 500 metrin matka Kurjenpesälle ja Savojärven kierroksen reitinosalle. Linja-auto lähtee Turun linja-autoasemalta laiturilta 6. Aikataulutiedot: Turku-Kuhankuono ja Säkylä-Kuhankuono. Yhteysvälille sovelletaan pikavuorohinnoittelua, mutta yli 9 hengen ryhmien kannattaa neuvotella edullisempi ryhmälippu suoraan liikennöitsijä Satakunnan Liikenne Oy:n kanssa. Puhelin 010 820 6200.

Osta retkeilyreitistön kartta

Vanhaa kunnon paperikarttaa ei mikään voita. Etenkään, kun reitistön kartta on kaikkea muuta kuin vanha - vuodelta 2009. Ylläolevasta otsikkolinkistä löydät karttaa myyvien liikkeiden yhteystiedot.