VAR LIGGER KUHANKUONO VANDRINGSLEDER

Kuhankuonos största skogsområden ligger ca 35km norr om Åbo på de breda områden som tillhör till största del Mynämäki, Nousiainen, Vahto, Pöytyä och Aura kommuner. Efter omstruktureringen år 2009 sträcker sig nu en stor del av nätverket över Åbo och Reso städer samt Masku och Rusko kommuner. Denna del av lednätverket var tidigare känt som Suokulla rutten.

Kuhankuono erbjuder 9 guidade ringspår med slogbodar och lägereldsplatser. Ringspårens och de anslutande stigarnas totala längd är över 200km. Grupper erbjuds ett brett utbud av lokala entreprenörer och deras utflykts- och upplevelsetjänster.

VANDRINGSLEDERNA PÅ ELEKTRONISKA KARTOR

Från rubrikslinken ovan öppnas hela kartmaterialet och även kartlänkar till andra vandringsleder. Dessa har förverkligats med hjälp av Lounaispaikka GIS-tjänsten som drivs av Egentliga Finlands portal för geografisk information. Bekanta dig med Lounaispaikkas mångsidiga och kostnadsfria karttjänster.

PARKERINGSPLATSER OCH KARTA FÖR ATT HITTA FRAM

Länken till hitta fram-kartan öppnar en lättläst köranvisning till vandringsledernas parkeringsplatser. Du kan printa ut den när du skall ut och vandra.

BUSSFÖRBINDELSER

Från och med början av år 2013 kan man ta expressbussen från Åbo eller Säkylä till Kuhankuono vandringsleder. Resan tar ca 30min från bägge ställen. Rutten opereras av Satakunnan Liikenne Oy och går som bäst en gång i timmen längs med väg 204. Från busshållplatsen är det ca 500m till Kurjenpesä och Savojärvi rutter. Bussen startar från plattform 6 vid Åbo busstation. Tidtabeller: Åbo-Kuhankuono och Säkylä-Kuhankuono. Bussrutt har snabbturtaxa, men om du är mera än 9 person, lönar det att avtala en gruppbiljett direkt med Satakunnan Liikenne Ab som trafikerar rutten. Telefon 010 820 6200.

KÖP EN KARTA ÖVER VANDRINGSLEDERNA

Inget vinner en gammal och god papperskarta. Speciellt då den är allt annat än gammal – från år 2009. Från länken ovan hittar du information om vilka affärer som säljer kartan.